Tot Ce Trebuie Să Știi Despre Asigurarea De Viață Atașată Creditelor
10 September 2018Asigurarea de viață constă într-un contract care, prin plătirea periodică (lunară, trimestrială, anuală sau cum se stabilește de la început) a unei sume de bani, oferă o anumită compensație bănească în caz de boală, accident sau moarte.
Bineînțeles, cea mai bună asigurare de viață este aceea pentru care nu vei plăti prea mult, dar îți va da mulți bani în caz de urgență. E cam greu de găsit, dar nu imposibil.
Asigurarea de viață este foarte utilă mai ales în ziua de azi, când totul e imprevizibil.
Nici măcar nu e nevoie să ieși din casă pentru a păți ceva grav. Câte lucruri îngrozitoare nu li s-au întâmplat oamenilor în propria lor locuință?
O nouă practică pe piața împrumuturilor bancare este atașarea asupra creditelor a asigurărilor de viață. Din ce în ce mai multe bănci îți promit credite urgente sau cu dobânzi reduse, dacă optezi să îl însoțești cu o asigurare de viață.
Uneori este chiar necesară o astfel de atașare, deoarece nu îți vor acorda creditul tău rapid fără ea. Nu îți mai spun că această condiționare e ilegală.
De ce? Pentru că banca nu face muncă de caritate și cu siguranță îți va oferi o asigurare de viața la un preț nu tocmai mic.
Totuși, există cazuri în care chiar merită să faci o asemenea asigurare. Nu te aștepta la un motiv răsuflat, ca să ți se ungă ochii cu ceva acolo, pentru că e cât se poate de rentabil.
Te-am ținut destul în suspans, a sosit momentul să îți dezvălui secretul.
E vorba despre scăderea semnificativă a valorii de rambursare a creditului. Ți-am atras atenția, nu-i așa?
Unele bănci oferă la achiziționarea unei asigurări de viață pe care ți-o pune la dispoziție o scădere a costului creditului de până la 5%! Acesta chiar e un beneficiu deloc de neglijat.
De ce să nu îți faci asigurare de viață dacă practic îți iese ca inclusă în suma totală pe care o plătești?
Vei afla în continuare mai multe detalii legate de asigurarea de viață atașată creditelor și vei vedea ce beneficii mai are, însă mai am pentru tine o întrebare care ma macină.
Oare chiar le pasă băncilor de tine și de sănătatea ta sau vor să se asigure de fapt pe ele? Am o presimțire că restul articolului ne va răspunde la această dilemă.
Cu ce te ajută asigurarea de viață atașată unui credit?
-
Se ocupă de tot în caz de șomaj
Șansele de a-ți pierde locul de muncă sunt foarte mici. Nu vreau să te sperii și nici nu îți doresc așa ceva. Cu toate acestea, nu se știe niciodată ce aduce ziua de mâine și e întotdeauna bine să ai un plan de rezervă acolo, în caz de orice.
Degeaba te gândești că ești un angajat model și că nu îi va trece prin cap șefului să te disponibilizeze, fiindcă de multe ori e vorba de mai mult de atât.
Poate că firma pur și simplu va da faliment. Ce faci atunci cu creditul?
Fă-ți asigurarea de viață și timp de 6 luni se va ocupa asiguratorul de plata ratei tale la bancă.
-
Un accident e… un șoc
Nu ai cum să te pregătești din timp pentru un accident. El se intamplă și asta e. Tot ce poți să faci e să îți revii încet și cu grijă după. Eventual să fii mai precaut apoi, însă depinde despre ce e vorba.
Una e să cazi pe scari și să ai o fractură la picior și cu totul altceva e să dea un șofer beat cu mașina peste tine în vreme ce treci strada pe culoarea verde a semaforului.
Prima situație clar nu ți se va repeta, tot restul vieții vei umbla cu mare atenție. Cât despre cea de a doua posibilitate, e în mâna destinului.
Oricâtă grijă ai avea după ce ai pățit-o o dată, nu ai cum să fii sigur că nu se va repeta. Desigur că gândim optimist și excludem mental varianta aceasta, dar șansele realiste să se întâmple sunt încă prezente.
Trecând peste partea aceasta, e mai mult decât evident că un accident schimbă regulile jocului și cobori plata creditului pe lista priorităților. Sănătatea e pe primul loc.
Așadar, e nevoie de o asigurare de viață. Ca și în cazul șomajului, asigurarea acoperă costul creditului până la 6 luni sau se poate ocupa de o păsuire a plății pe o anumită perioadă de timp.
-
Moartea nu iartă pe nimeni
Sună dramatic titlul, știu. Am vrut să scot în evidență ceea ce știi deja: cu toții vom muri mai devreme sau mai târziu.
Dacă la primele 2 puncte ale listei e vorba doar de o situație temporară, aceasta e definitivă. Nimeni nu s-a întors de pe lumea cealaltă pretinzând că nu e pregătit să plece și că, printre altele, mai are de achitat un credit.
Costurile creditului se îndreaptă spre moștenitori… Nu cred că cineva vrea să își împovăreze copiii sau rudele apropiate cu datorii. De aceea aici intră în schemă cel mai mare beneficiu al asigurării de viață atașat creditelor.
În caz de deces, asiguratorul va plăti întregul sold rămas. Nu contează că vorbim de un credit de nevoi personale, un credit ipotecar, un credit imobiliar sau orice alt tip. Moștenitorii nu au probleme cu banca.
ATENȚIE! Acest lucru NU este valabil dacă la momentul semnării poliței de asigurare persoana suferă de o boală care îi va provoca moartea.
Asigurarea de viață se referă la imprevizibil, nu la calcule precise de a scăpa moștenitorii de plata creditului.
Cum se plătește asigurarea de viață atașată creditelor?
Răspunsul la această întrebare depinde de bancă. Unele instituții bancare solicită plata poliței de asigurare lunar, ca adaos ratei creditului, în timp ce altele rețin întreaga sumă aferentă a 5 ani de asigurare chiar la acordarea creditului.
Pentru un credit de nevoi personale de 50.000 de RON, prețul asigurării de viață atașat începe de la aproximativ 1.000 de RON și poate ajunge până pe la 3.500 de RON.
Sunt 2 variante de a plăti asigurarea de viață:
1 – rate eșalonate pe toată perioada creditului (Cetelem, BCR, Credit Agricole, Unicredit), practic îți crește puțin rata lunară sau
2 – toată suma aferentă asigurării de viață pentru întreaga perioadă a creditului se va plăti la acordarea creditului (Idea Bank, Raiffeisen, Patria), asta înseamnă că rămâi cu mai puțini bani din creditul luat dar nu mai ai treabă ulterior lună de lună cu plata acesteia.
Există bănci la care atașând și o asigurare de viață îți crește doar rata, fără să ai o reducere din costul creditului, cum ar fi Raiffeisen, Cetelem.
Alte bănci, cum ar fi BCR, Credit Agricole sau Patria oferă o reducere modică de până la 1% din dobândă, la aceste bănci asigurarea costă în jur de 800-1.200 RON din valoarea totală a unui credit de 50.000 RON.
Sau cum este la Idea Bank (singura de pe piață) care oferă o reducere consistentă a dobânzii de până la 5 puncte, adică de la o dobândă de 10-12% poți ajunge și la 5-6% dacă atașezi asigurarea de viață, care este în valoare de aproximativ 3.500 RON la un credit de 50.000 RON.
Ajungând aici, îți pot spune că atât tu, în calitate de client, cât și banca aveți de câștigat datorită asigurării de viață atașate creditelor. Avantajele tale sunt evidențiate succint mai sus.
Banca are de câștigat fiind asigurată că într-un fel sau altul își recuperează banii. E mai puțin important pentru ea dacă o face de la client sau de la asigurator, preferabil de la client.
Însă, în cazul în care persoana se oprește pur și simplu din a plăti creditul, banca riscă să piardă până la 80% din banii investiți în respectivul client.
AMICredit e amicul tau ce se ocupă de intermedierea creditelor de orice fel. Avem nenumărate recomandări de credite cu asigurare de viață atașată.
Nu mai ezita și lasă-ne datele tale aici și te vom contacta noi în cel mai scurt timp posibil.
Dacă ești nerăbdător și vrei să rezolvi rapid o situație, sună-ne acum la 0723,562,893.
[ulp id=’fsmfqHWWN9pLknQS’]